Strakke vormgeving

zeer lage opbouw
De elegante vlakke lichtstraat

De vlakke lichtstraat heeft een kleine hellingshoek

Met een Veranda daklicht krijgt u veel licht in uw overkapping en dus tevens in de aangrenzende ruimte. Het vlakke veranda daklicht heeft een zeer lage opbouw waardoor het product geen afbreuk doet aan het ontwerp van uw woning. Vanaf het maaiveld is het product vrijwel niet zichtbaar. Door de ingebouwde hellingshoek van 3 graden loopt het water goed van de lichtstraat af. Eventuele vervuiling wordt hierbij meegenomen door het regenwater.

Geluidsreductie

Het dikke veiligheidsglas houdt geluid buitenshuis
Het dikke veiligheidsglas dempt geluid van regen- of hagelinslag

Zeer hoge reductie van geluid

De lichtstraten zijn altijd voorzien van zeer stevig gelaagd veiligheidsglas. Hoewel veranda-daklichten speciaal zijn bestemd voor toepassing in buitensituaties, bijvoorbeeld een veranda of carport, kan het tikkend geluid van harde regen of een forse hagelbui toch als storend worden ervaren. In tegenstelling tot kunststof dakplaten resoneert het toegepaste veiligheidsglas niet en houdt het veel geluid tegen. De ruiten van de veranda daklichten zijn voorzien van dik veiligheidsglas.

Zondoorlaat

Lichtkoepel met zonwerend veiligheidsglas
Lichtkoepel met zonwerend glas

Leverbaar met zonwerend glas

Onder een overkapping is het op de heetste momenten van de zomer ook aangenaam onder een veranda daklicht voorzien van zonwerend glas. Dit houdt een groot gedeelte van de niet zichtbare zonnewarmte tegen terwijl het zichtbare licht wordt doorgelaten. Op de heetste dagen van het jaar kan dit een temperatuurverschil van 15 graden celsius opleveren ten opzichte van het standaard glas.

Doorvalveiligheid en duurzaamheid

De vlakkelichtkoepel is getest door het onafhankelijk keurinstituut SKG
De vlakkelichtkoepel is getest door de onafhankelijke keurinstituut SKG en Kiwa/BDA

Doorvalveilig en duurzaam

De veranda daklichten zijn uitgebreid getest door onafhankelijke instituten SKG en Kiwa/BDA. Ze zijn getest op doorvalveiligheid waarbij is geconstateerd dat een persoon niet door het daklicht kan vallen. Bovendien vallen bij een impact van boven geen glasdelen naar beneden door toepassing van het gelaagde veiligheidsglas.

Het onafhankelijk testinstituut Kiwa/BDA heeft testen uitgevoerd op duurzaamheid van de daklichten. Hierbij werden onze daklichten blootgesteld aan extreme temperaturen, hitte, vorst en water. Hierbij is een periode gesimuleerd van 10 jaar en Noord-Europees climaat en is geconstateerd dat het daklicht na 10 jaar even goed presteerde als wanneer ze nieuw worden geleverd.

Bereken zelf de prijs van uw vlakkelichtkoepel

Bereken prijs

  • Kies zelf de gewenste afmetingen
  • Kies uitvoering en type glas
  • Tijdelijk minimaal 12% korting!